Wat je mag verwachten van een job als onderhoudstechnieker

 

Eigenlijk zegt de naam van de job het zelf al, als onderhoudstechnieker zorg je voor onderhoud van technische installaties. Al is dat misschien wat kort door de bocht, want het takenpakket is veel veelzijdiger dan de naam laat uischijnen. Welke taken nemen onderhoudstechniekers voor hun rekening? Welke skills moeten ze in huis hebben? Welke opleiding vormt een goeie basis? Misschien is een job als onderhoudstechnieker wel iets voor jou? Hieronder ontdek je meer over het takenpakket en de kwaliteiten van een goeie onderhoudstechnicus.

Onderhoudstechniekers | Technische outsourcingWat doen onderhoudstechniekers?

Onderhoudstechniekers werken in een werkplaats van een bedrijf of bij verschillende bedrijven. Ze garanderen de goede werking van machines en installaties; beheren de voorraad van reserveonderdelen; kijken machines na en zorgen voor het onderhoud ervan.

Ook zorgen ze voor een correcte opvolging van de onderhoudsadministratie;  coördineren ze het onderhoud en doen daarbij ook aan timemanagement. Ze herstellen eveneens eventuele defecten die kunnen optreden; bieden hulp bij de installatie en opstart van machines en ontwerpen en realiseren nieuwe machines of toepassingen.

Een job als onderhoudstechnieker brengt dus heel wat verantwoordelijkheden met zich mee. Onderhoudstechniekers leveren werk dat beantwoordt aan hoge kwaliteitsnormen en dat optimale prestaties van andere werknemers verzekert. Ze waken ook over de veiligheid van machines en technische installaties.

Eigenschappen van onderhoudstechniekers

Een onderhoudstechnieker gaat altijd nauwkeurig en proactief te werk. Hij is er immers voor verantwoordlijk dat alle machines functioneren naar behoren. Herstellingen voorkomen is beter dan ze te moeten uitvoeren. Ook een oog hebben voor veiligheid, beschikken over een probleemoplossend vermogen, leergierig zijn en initiatief nemen, zijn belangrijke eigenschappen. Bovendien moet een onderhoudstechnicus ook betrouwbaar zijn en goed kunnen communiceren. Het is belangrijk om op een constructieve manier te overleggen met collega’s en ook waarde te hechten aan wederzijdse feedback.

Achtergrond en opleiding

De meeste onderhoudstechniekers beschikken over een diploma elektromechanica, elektrotechniek of werktuigbouwkunde, maar uitgebreide praktische ervaring op de werkvloer gecombineerd met de bovenstaande eigenschappen, verhogen ook je kansen op de job.

Zin gekregen om als technieker aan de slag te gaan bij Technicians? Bekijk dan zeker onze vacatures!

gazelle

CONTACT

Technicians heeft kantoren nabij Brugge, Gent en Antwerpen, maar biedt ondersteuning bij werkzaamheden in heel Vlaanderen.

Via info@technicians.be kom je sowieso bij het dichtste kantoor terecht.

Kantoor Oost-Vlaanderen

Brusselsesteenweg 344C
9090 Melle

+32(0)52 - 22 06 69

Bereken route

Kantoor West-Vlaanderen

Gruuthuselaan 49
8020 Oostkamp

+32(0)52 - 22 06 69

Bereken route

Kantoor Antwerpen/Limburg

Meetdistrict
Posthofbrug 6-8
2600 Berchem

+32(0)52 - 22 06 69

Bereken route

 

Contacteer ons


    Wil je een document toevoegen aan je bericht of je cv opladen bij je sollicitatie?
    Laad je bestand hier op.