Installateurs HVAC

Installateurs HVAC


Wat is HVAC?
HVAC is de afkorting van heating (verwarming), ventilation (ventilatie) en air conditioning (airconditioning). De afkorting maakt duidelijk welke dingen kunnen geregeld worden met een HVAC-installatie.

 • Heating
  Dit omvat de verwarming van een gebouw en alle installaties die daaraan verbonden zijn.
 • Ventilation
  Dit bevat de ventilatie die aanwezig is in een gebouw. Een ventilatiesysteem zorgt voor voldoende verse lucht in het gebouw.
 • Air conditioning
  De airconditioning zorgt voor verfrissende lucht in het gebouw wanneer dat nodig is.

Installateurs HVAC zorgen er voor dat een installatie wordt geplaatst om zo het comfort van de bewoners van een gebouw te verbeteren of te regelen. HVAC-installaties zijn zo ontworpen dat zoveel mogelijk energie bespaard wordt. Hierbij is vooral het afstemmen van de verwarmingssystemen op de ventilatiesystemen belangrijk.

Meet- en regeltechniek
Eens je de gewenste temperatuur en luchtvochtigheid hebt aangegeven op een paneel, doet het systeem de rest. De techniek maakt gebruik van meetapparatuur om de verschillende paramaters op te meten. Deze apparatuur is dan gekoppeld aan het systeem waarmee de temperatuur geregeld wordt. Op die manier kan alles dus gemeten worden een worden de installaties aangestuurd.

Installateurs HVAC zullen bij de activatie van de installaties de nodige metingen en testen uitvoeren om een perfect werkende installatie te bereiken. Een goed afgestelde installatie heeft een impact op het verbruik en het milieu.

Interesse? Neem contact op met ons!

gazelle

CONTACT

Technicians heeft kantoren nabij Brugge, Gent en Antwerpen, maar biedt ondersteuning bij werkzaamheden in heel Vlaanderen.

Via info@technicians.be kom je sowieso bij het dichtste kantoor terecht.

Kantoor Oost-Vlaanderen

Brusselsesteenweg 344C
9090 Melle

+32(0)52 - 22 06 69

Bereken route

Kantoor West-Vlaanderen

Gruuthuselaan 49
8020 Oostkamp

+32(0)52 - 22 06 69

Bereken route

Kantoor Antwerpen/Limburg

Meetdistrict
Posthofbrug 6-8
2600 Berchem

+32(0)52 - 22 06 69

Bereken route

 

Contacteer ons


  Wil je een document toevoegen aan je bericht of je cv opladen bij je sollicitatie?
  Laad je bestand hier op.